• آموزشگاه معماری و ساختمان کار اصفهان

دوره تکمیلی سنگ، کاشی، سرامیک و موزایک

دوره تکمیلی سنگ، کاشی، سرامیک و موزایک

دوره تکمیلی سنگ، کاشی، سرامیک و موزایک

سنگ‌ها جزو بهترین و زیباترین انتخاب برای اجرای نمای انواع ساختمان‌ها بوده که از سالیان بسیار دور مورد استفاده قرار می‌گیرند. سنگ کاری نمای ساختمان نه تنها موجب افزایش زیبایی نما شده و می‌تواند جلوه بسیار مناسبی به ساختمان شما ببخشد، بلکه قادر است دوام و استحکام آن را زیاد کرده و نیازی به رسیدگی مداوم نخواهد داشت. اما در صورتی که اجرای نمای سنگ ساختمان به خوبی و با تکیه بر اصول دقیق انجام نشود، می‌تواند خسارات بسیار زیادی به همراه داشته باشد. از این رو لازم است تا در ابتدا با آموزش سنگ کاری نمای ساختمان آشنا شوید.

نحوه اجرای سنگ کاری نمای ساختمان
سنگ‌ها در کنار دوام و استحکام بسیار بالای خود، جلوه بصری جذابی داشته و به همین دلیل امروزه به وفور در اجرای نماهای انواع ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. سنگ‌های بسیار متنوعی وجود دارند که می‌توانید با انتخاب هر یک از آن‌ها، از مزایا و ویژگی‌های آن بهره‌مند شوید. از جمله سنگ‌هایی که در نمای سنگی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان به سنگ تراورتن، سنگ مرمریت، سنگ گرانیت و… اشاره کرد. از سوی دیگر، شما شانس این را دارید تا با ترکیب سنگ با سایر مصالح، ماند شیشه، فلز، آجر و… نمایی متفاوت و چشم نواز اجرا کنید. یکی دیگر از عواملی که محبوبیت این متریال را افزایش می‌دهد این است که بعد از گذشت مدت زمان اگر نما کثیف یا کدر شد می‌توان با استفاده از دستگاه ساب دستی آن را ساب زد تا به روز اول خود بازگردد.

با این وجود، هنوز هم بسیاری از افراد با اجرای صحیح سنگ کاری نمای ساختمان آشنا نیستند. به یاد داشته باشید که تنها افرادی توانایی انجام این کار را دارند، که آموزش سنگ کاری نمای ساختمان را به خوبی پشت سر گذاشته باشند. در غیر این صورت، امکان ترک خوردن، جدا شدن و یا سقوط نما وجود خواهد داشت که می‌تواند باعث به وجود آمدن صدمات و خسارات جانی و مالی مختلفی شود. باید اشاره داشت که امروزه نماهای سنگی ساختمان‌ها به دو روش زیر قابلیت اجرا دارند:

اجرای نمای نمای سنگی به صورت ‌تر یا ملاتی
اجرای نمای سنگی به صورت ‌تر با اسکوپ
اجرای نمای سنگی به صورت خشک
اجازه دهید تا در ادامه به صورت کامل در خصوص هر کدام از این روش‌ها بیشتر صحبت کنیم.

اجرای نمای سنگی به صورت ‌تر یا ملاتی
یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین روش‌ها برای سنگ کاری نمای ساختمان، روش تر و یا ملاتی است. آموزش سنگ کاری نمای ساختمان به روش تر این گونه است که در ابتدا نمای سنگی چیده شده و سپس ملات مناسب را در قسمت پشتی آن خالی می‌کنند. برای این کار، نیاز است تا سنگ‌ها را در اندازه‌های مورد نیاز برش داده و سپس توسط قلاب، شاقول و تراز به خوبی در جای خود مستحکم کرد. حال نیاز است تا فاصله بین سنگ نما و دیوار، که معمولا بین ۲ تا ۳ سانتی متر است را با ملاتی مانند ماسه سیمان با عیار سیمان ۴۰۰ کیلوگرم در مترمکعب پر کرد. در نصب سنگ نمای ساختمان باید از سنگ نمای مرغوب استفاده کرد که هم تراکم بالایی داشته باشد و هم ضخامت قابل قبولی داشته باشد. خشک شدن ملات باعث چسبندگی قطعات سنگ به دیوار پشت نما می شود.

البته باید اشاره داشت که این روش، معایبی نیز به همراه خواهد داشت. از مهمترین مشکلات اجرای سنگ نما ساختمان به صورت تر، می‌توان به درگیر نشدن مناسب ملات با سنگ اشاره کرد. سنگ‌ها دارای سطحی صاف و یکدستی بوده و به همین دلیل چسبندگی لازم بین ملات و سنگ به وجود نمی‌آید. این امر موجب می‌شود تا با وارد شدن کوچکترین فشار، لرزش و یا تنش به دیوار، سنگ از ملات جدا شده و خطر سقوط آن را افزایش دهد.

نکته قابل توجه در این روش این است که قبل از نصب برای چسبندگی و درگیری بهتر بین سنگ و ملات، خاک برشکاری از پشت این متریال باید پاک شود اما باز هم ملات ماسه سیمان به تنهایی مقاومت کافی را نداشته و با گذشت زمان کم کم سنگ‌ها از جای خود کنده می‌شوند. یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از شل شدن سنگ‌ها استفاده از اسکوپ است.

اجرای نمای سنگی به صورت ‌تر با اسکوپ
همانطور که اشاره شد، به دلیل صیقلی بودن سطح سنگ‌های نما، چسبندگی لازم بین آن‌ها و دیوار صورت نمی‌گیرد. به همین دلیل با گذشت زمان، امکان لق شدن و افتادگی نما افزایش پیدا خواهد کرد. لازم به ذکر است که امروزه در آموزش سنگ کاری نمای ساختمان، نحوه اسکوپ کردن سنگ‌های ساختمانی نیز به افراد یاد داده می‌شود. با اسکوپ کردن سنگ نما به دیوار، می‌توان از ترک خوردن، لق شدن و افتادن سنگ جلوگیری کرد.

روش‌های زیادی برای اسکوپ کردن وجود دارد. یکی از این روش‌ها، استفاده از پیچ و رول پلاک است. از این روش بیشتر برای نماهایی که پیش از این نصب شده ولی عملیات اسکوپ روی آن‌ها صورت نگرفته است، استفاده می‌کنند. بدین منظور سنگ نما را با رول و پلاک به دیواره مستحکم می‌کنند.

نما کاری ساختمان
نما کاری ساختمان
یکی از روش های دیگر اسکوپ سنگ نما با سیم مفتول است. در اسکوپ کردن با استفاده از سیم مفتول، ابتدا باید دو طرف سنگ را شیار ایجاد کرده، سپس سیم را از بین این دو شیار به صورت ضربدری رد کرده و گره زد تا در هنگام قرار گرفتن آن روی ملات ماسه و سیمان، بین ملات و سیم مفتول درگیری ایجاد شده و این متریال محکم در جای خودش فیکس گردد. مناسب‌ترین قطر سیم مفتول برای این روش، معمولا بین ۱/۵ تا ۲ میلی‌متر بوده و در صورت استفاده از سیم‌هایی با قطر کمتر باید به صورت چند لایه از آن‌ها استفاده کرد. دقت داشته باشید که در سنگ‌هایی که طول زیادی دارند نباید سیم اسکوپ به طور سراسری در طول آن اجرا شود، بلکه بهتر است در چند نقطه جداگانه سیم‌ها را اسکوپ کرده تا از احتمال جدا شدن سنگ از قسمت میانی جلوگیری گردد.

اما از جمله بهترین روش‌ها برای اسکوپ کردن سنگ‌ها، استفاده از اسکوپ‌های قلابی(پروانه‌ای) است. اسکوپ‌های قلابی وسیله‌ای بوده که می‌توان آن‌ها را درون شیارهایی پشت سنگ‌ها نصب کرده و سپس بعد از قرار دادن سنگ و ریختن ملات، آن را به خوبی به دیوار چسباند. امروزه انواع مختلفی این اسکوپ‌ها در سایزها، مدل‌ها و اندازه‌های مختلفی در بازار بوده و معمولا از جنس استیل‌های گالوانیزه تولید می‌شوند.

اموزش نما کاری ساختمان
اموزش نما کاری ساختمان
همانطور که گفتیم یکی دیگر از راه‌های نصب نمای سنگی به روش تر، استفاده از چسب مخصوص است.

با این که سرعت اجرا به روش چسبی بیشتر از روش ملاتی است، اما استفاده از چسب در سطح وسیع، مقرون به صرفه نبوده و به همین خاطر عموما پیمانکاران از روش ملاتی استفاده می‌کنند.

اما اگر شما مایل به استفاده از روش چسبی هستید باید به این نکته دقت داشته باشید که بهتر است از چسب‌هایی با رنگ روشن استفاده کنید تا با گذشت زمان رنگ سنگ تغییر پیدا نکرده و ظاهر بدی ایجاد نکند.

اجرای نمای سنگی به صورت خشک
در ادامه آموزش سنگ کاری نمای ساختمان، لازم است تا در خصوص یکی دیگر از روش‌های مرسوم برای انجام این کار، یعنی روش خشک اشاره کرد. این روش برای اولین بار در ساختمان‌هایی که در ایالات متحده ساخته می‌شدند، به کار رفت. اما امروزه به دلیل اجرای دقیق و مناسب آن، رواج زیادی در سایر کشورها پیدا کرده است. جهت سنگ کاری نمای ساختمان به صورت خشک، نیاز است تا در ابتدا سطح نما را به خوبی شاسی کشی کرد.

سنگ کاری نمای ساختمان
سنگ کاری نمای ساختمان
حال کافی است تا جهت نگهداری سنگ نما، از گیره‌های پین دار مخصوص استفاده کرد. نیاز است تا این گیره‌ها را به خوبی روی سطح شاسی کشی شده، قرار داد. در مرحله آخر سنگ کاری نمای ساختمان به صورت خشک، تنها کافی است تا سنگ‌های نما را به صورت کشویی روی شاسی‌های موجود قرار دهید. بدین صورت می‌توانید سنگ کاری نمای ساختمان را به صورت دقیق انجام دهید. در نصب خشک سنگ نما، فضای خالی‌ای به میزان تقریبی ۳۰ تا ۴۵ میلی متر بین جدار خارجی دیوار و سنگ نما واقع می‌شود که منجر به وجود یک لایۀ هوایی بین دیوار و سنگ نما می‌شود و به عنوان عایق حرارتی عمل می‌کند. از مهمترین مزایای این روش می‌توان به زیبایی هرچه بیشتر، سرعت بالای اجرای کار، نیاز بسیار کم به ملات و مصالح جانبی و دوام و استحکام زیاد آن اشاره کرد.

ابزار و متریال لازم جهت سنگ کاری نمای ساختمان
اما در صورتی که قصد دارید تا آموزش سنگ کاری نمای ساختمان را به صورت کامل فرابگیرید، لازم است تا با ابزارها و متریالی که جهت انجام این کار نیاز دارید، آشنا شوید. بسته به این که قصد اجرای چه نوع نمای سنگی و با چه مدل سنگ را دارید، این ابزار و متریال می‌تواند متغیر باشد. با این وجود، مهمترین متریال و ابزاری که برای این کار به آن احتیاج پیدا خواهید کرد، عبارت است از:

قطعاتی از سنگ نمای مورد نیاز که به صورت دقیق بریده و آماده شده است.
ملات مورد نیاز جهت اجرای سنگ نما
قاب‌های فلزی برای اجرای زیرکار نمای سنگی
چسب‌های مخصوص
مفتول
دستگاه فرز
اسکوپ‌های قلابی
و…
قوانین اجرای سنگ کاری نمای ساختمان
جهت اجرای هر چه صحیح‌تر و دقیق‌تر نمای سنگی ساختمان ها، قوانین و مقرراتی وجود دارد که لازم است به آن‌ها توجه کنید. از جمله مهمترین این قوانین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سنگ‌هایی که برای اجرای نمای سنگی مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید سالم و به دور از هر گونه پوسیدگی و یا خوردگی باشند همچنین در ترکیبات این سنگ‌ها نباید از موادی که بر اثر هوازدگی و شرایط جوی تخریب می‌شوند، وجود داشته باشد.
سنگ‌های نما باید فاقد هر گونه درز، حفره، شیار و ترک بوده و در خطوط مرئی آن‌ها نباید هیچگونه لب پریدگی وجود داشته باشد.
سنگ‌های مورد استفاده باید دارای دوام و استحکام کافی در برابر شرایط جوی، گازهای موجود در هوا، آب و رطوبت، باد و باران، مواد اسیدی و… باشند.
سختی سنگ‌های مورد استفاده باید بیش از ۳ باشد.
پیشنهاد می‌شود جهت افزایش ضریب اطمینان، از اسکوپ‌های قلابی استفاده شود.
حداکثر قدرت مکش آب برابر ۸ %وزن سنگ باشد.
حداقل ضخامت سنگ هاي نماي ریشه دار ۱۵۰ میلیمتر و سنگ پلاك نماي چسبانده شده ۲۰ میلی‌متر است.
نکات مهم پیش از اجرای سنگ نمای ساختمان
در ادامه آموزش سنگ کاری نمای ساختمان باید به این نکته نیز اشاره داشت که دلایل مختلفی می‌تواند باعث ریزش این مدل از نماها شود. در صورتی که

مقاومت کششی ملات مورد استفاده کمتر از حد لازم باشد
اجرای نما به خوبی و طبق استانداردهای موجود صورت نگرفته باشد
از مواد و متریال بی‌کیفیت استفاده شده باشد
ساختمان دچار نشست شود
حوادث طبیعی مانند زلزله و یا طوفان رخ دهد
احتمال ریزش نما وجود دارد. اما در صورتی که پیش از اجرا، به نکات مهم در این زمینه دقت کرده باشید، احتمال ریزش به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. این نکات عبارت‌­اند از:

دیواری که قصد اجرای سنگ کاری بر روی آن را دارید، باید صاف، یکدست و فاقد آلودگی و گرد و غبار باشد.
سنگ‌هایی که برای اجرا مدنظر دارید، باید مطابق با قوانین و مقررات بیان شده باشند.
لازم است تا از مهارکننده‌های سنگ به خوبی استفاده کرده باشید.

دسته بندی


http://kar-esfahan.ir/wp-content/uploads/2020/10/0_.png

    سایر دوره های آموزشی ما


    http://kar-esfahan.ir/wp-content/uploads/2020/10/0_.png

    برچسب ها


    http://kar-esfahan.ir/wp-content/uploads/2020/10/0_.png